1568,8 mil

Sista bilden på oss innan jag flög vidare mot Australien
 
Idag är det 5 månader sedan det blev jag och Viktor. Helt sjukt vad tiden går snabbt. Jag minns det som igår!
 
Många undrade hur det skulle bli mellan oss nu när jag är på andra sidan jorden. Och jag kan säga att det är jättebra mellan oss och det gör oss bara starkare. Som tur är, är han ju bara ett samtal bort så det känns inte så farligt som man kanske skulle tro.
Självklart är det jobbigt och jag saknar honom.
Men han har varit riktigt stöttande och peppande genom hela resan. Ibland har det känts jobbigt för olika anledningar, men då har har funnits där och fått mig på fötterna igen och det är jag otroligt tacksam för. 
 
Det tråkiga är väl att vi kommer fira alla hjärtans dag och våran 6 månadersdag från varanadra. Men som man säger: Always toghether, never apart. Maybe in distance but never in heart. 

HAPPY AUSTRALIA DAY



Tog en promenad till Bondi junction igår. Så skönt att vara ute i solen. Det är en perfekt promenad på ca 4 km fram och tillbaks. Man tänker inte på att det faktiskt ligger så nära. 
Där köpte jag mig några shorts, en till playsuit och en solhatt! Gick runt hela stora gallerian och letade efter en svart hyffsat stor solhatt och den hittade jag i den allra sista affären jag gick in i! Där hade dom sjukt snygga och billiga kläder så jag köpte på mig lite mer. Känns som jag anväder samma kläder varje dag för jag inte kunde ta med mig så mycket. Tyvärr känns det tråkigt att köpa kläder (eftersom man har ett ton hemma som man inte kunde ta med sig) plus att det är dyrt med kläder. Men man får köpa sånt som man inte riktigt har hemma. Plus att det är bra tidsfördivt att shoppa kläder hehe

Idag är det Australia day och det regnar här. Det händer saker i stan och på Bondi beach, men jag har egentligen ingen lust att dra ut i kalla regnet. Det är ungefär 22 grader nu, och det känns riktigt kallt då vi hade 38 igår. 
Jag jobbade förmiddag idag så då åkte jag och hela familjen till Centennial park. Där lekte vi och tittade på ankor, svanar, skölpaddor och fiskar. 
Så vi får väl se vad jag gör, kanske tittar på film och käkar godis bara. Det är ju skönt att bara ta det lugnt ibland också. 

yesterday's shopping

 
Här är plaggen jag köpte igår. Kimonon är från General Pants co, och märket är Don't ask Amanda. Affären var lite som en australiensk Carlings. Supertrevlig personal och grymma kläder! Ser väldigt många med kimonos här och jag har bara en, perfekt när det är varmt ute men man vill ändå ha nåt mer täckande.

Playsuiten hittade jag inne på David Jones. Det är en superstor klädaffär med massa olika kända märken. Jag visste att jag ville ha någonting från märket Minkpink (ett australienskt märke). Så jag gick runt där och tillslut hittade jag deras ställe i butiken. Fantastiskt fina kläder, och där hängde det EN sådan playsuit kvar som var just i min storlek. Den fick det bli! I Sverige är det märket sjukt dyrt, men här i Australien var det inte alls så farligt. Så nu har jag två playsuits från det märket. Min andra fick följa med hit till Australien den med.
 
Idag är det en supervarm dag. Får se vad jag hittar på. Kanske går in till Bondi junction. Måste hitta en solhatt!! Annars kanske jag bara går en promenad runt Centennial park eller så. 

the city

Sådär, nu kan jag äntligen bocka av Harbour bridge och operahuset efter 9 dagar i denna stad!
Har som sagt hela helgen ledig så passade på att åka in till city för lite shopping. Hittade ett par otroligt fina plagg som ni får se senare.
Jag gick runt i flera timmar, och tiden bara rullade iväg. Det är en sån fin stad det här och jag blir alltid lika förvånad över hur grönt allt är! Det känns inte som en så stor stad som det egentligen är. 
Jag köpte mig lite lunch och satt mig och åt den med operahuset som utsikt, inte helt fel. Och runt om operahuset såg jag folk med sina selfiesticks, rätt rolig syn haha
Hur som helst har jag haft en toppendag i värmen och imorgon väntas det bli 36 grader i skuggan. Får se vad jag hittar på då! Det är svårt att göra saker när det blir FÖR varmt också, tro mig ;)

one week

 
Idag är det torsdag och jag har varit i detta underbara land i en vecka plus en dag nu!
Jag har inte hunnit med så mycket mer än att jobba. Barnen har inte börjat skolan riktigt än så det är full fart här hemma. 
Om dagarna brukar vi ta en sväng till Queens Park där barnen får leka och springa av sig och ni ser vilken fin utsikt man har därifrån på den nedre bilden. Sydney tower är det som sticker upp där, kärnan av city i princip.
 
Idag hade jag några timmar ledigt på eftermiddagen så då passade jag på att dra in till Bondi junction där det fanns en sjuuukt stor Westfield galleria. Väldigt många gånger större än kupolen! Hann inte se så mycket, men jag köpte lite tvål och sånt som behövs. En enorm solkräm också, eftersom man lär dränka sig i det om man är så blek som jag är haha
 
Nu till helgen har jag hela helgen ledig (ska annars jobba på lördagsförmiddagar) så då ska jag passa på att åka in till Sydney centrum igen och "äntligen" titta på operahuset!

Lazy days

 
Dagarna rullar på och idag blev det att storhandla mat. Mycket skumma och intressanta matvaror. 
Vi åkte förbi Kings Cross och sen igenom Centennial park på vägen hem. Det är en stor rund park med cyckelbana, bilväg och joggingbana. Riktigt fin natur. Tur jag tog med mig träningskläderna så jag kan ta några varv där!
 
Imorgon har jag min första jobbvecka, men det blir nog mest att gå igenom hur schemat ser ut och hur rutinerna är. Det är mycket att ta in men det ska nog gå bra! På förskolan jobbade vi med mycket rutiner så jag vet att det tillslut sätter sig som tur är. Det enda är väl att barnen har sommarlov just nu och det kommer bli annat sen igen när barnen börjar skolan. 
Annars gör jag väl inte så mycket om dagarna för tillfället, tar det lugnt, lär känna familjen och försöker känna mig hemma.
 
Och tro det eller ej, men jag har börjat fått färg! Fräknarna börjar sakta men säkert komma fram. Fast det är nog inte så konstigt när vi har runt 30 grader och strålande sol om dagarna haha

170115

 
Nu börjar jet-lagen sakta men säkert försvinna och jag kommer mer och mer in i detta underbara land.
Under min tid på Wake up! Hostel har jag lärt känna 4 st nya vänner. Kände mig först ensammast i världen när jag kom hit, men det löste sig väldigt bra. Två från England, en från Holland och en från Norge.
Igår gick vi ner till Darling Harbour där vi njöt av det fina vädret och tog en varsin smoothie på Starbucks. Och på vägen dit passade vi på att gå in på Paddy's Markets. Det var helt fantastiskt om man gillar billiga och udda grejer. Dom hade ALLT. Det stället kommer jag definitivt besöka fler gånger! Och senare på kvällen blev det en öl och vi kikade in på baren som tillhörde hostlet. Där spelade vi biljard och hade trevligt. Men med min jet lag som spökar så la jag mig redan vid 23.
 
IDAG var stora dagen. Dagen jag har väntat på så länge. Idag har jag äntligen träffat familjen och allt har gått riktigt smooth! Nästan för bra! 
Jag ligger just nu i min nya säng, fick gå från 160 till 140, men det duger hehe. Det är riktigt fint här, huset byggdes 1906 eller däromkring. Superhögt i taket, massa krussiduller, trägolv och allt möjligt. Här kommer jag trivas!
 
Har ett nytt australienskt mobilnummer också men ni når mig lättast via facebook och skype :)

Sydney

Har äntligen landat i Sydney och spenderat min första dag här!
Flygningarna gick bra. På första flyget mellan Stockholm och Peking var det så få som åkte att vi var två pers på varje rad, skönt att kunna bre ut sig! På det andra planet mellan Peking och Sydney var det nästan fullt och av nån anledning hamnade typ alla svenskar längst bak. Jag hamnade brevid en svensk tjej och vi snackade mycket och tiden gick betydligt snabbare då. Det jobbiga med andra flyget var att det var sjukt mycket turbulens. Värsta jag har varit med om. Man flög upp ur sätet om man inte var fastspänd. Men som tur är så är ju planen gjorda för att klara av det! 
 
Jag kom fram till Wake-up! Hostel runt nio på morgonen igår. Dom erbjöd en dagstur till Bondi beach och bikini contest/free bar på kvällen men istället gick jag runt i stan ett tag och somnade sen runt 3-4 mitt på dagen. Vaknade 3 på natten idag, och har varit vaken sen dess. Gick upp och pratade med Viktor och nu ligger jag här i sängen igen. I rummet bor det 4 tyskor och någon jag inte träffat än. Jag är tydligen den enda svensken på au-pairprogrammet den här veckan!
Klockan sju ska jag upp igen för idag börjar våran introduktion.

Arlanda

Har just precis blivit lämnad på arlanda av mina föräldrar och Viktor. Tårögda var vi allihop och det är jag fortfarande. Gick direkt till Victorias secret och köpte mig ett passfodral för jag kommer nog använda mitt pass rätt flitigt nu haha.
Sjukt att jag kommer stå på helt egna ben i ett annat land på andra sidan jorden. Och att jag nu ska få göra något jag velat i så många år! Än så länge känns det overkligt. 
Just nu vill jag bara vara framme i Sydney och höra den australienska, välkomnande, underbara dialekten. Och från och med nu blir det engelska i några månader! 
 
Nu väntas påstigning på planet, middag och sen sova. Imorgon vaknar jag i Peking!
 
Tack alla som stöttat mitt val och alla som gjort att jag fått ett riktigt varmt avsked, ni är bäst!
Vi hörs snart!
 
Ni som vill får gärna lägga till mig på skype: elinalouice

07 01 15

 
Idag är det 5 dagar kvar och jag spenderar just nu lite kvalitétstid med Malte. Hur ska jag klara mig utan mina djur?!
Blev bjuden på avskedslunch av mormor och morfar idag. Efter det drog jag och min familj vidare mot Ludvika för att säga hejdå till farmor och farfar. Usch vad jag hatar att säga hejdå. Men innerst inne vet jag ju att jag kommer komma tillbaks och allt kommer bli som vanligt. Alla kommer följa mig på min resa, via skype, här, instagram osv... så på nåt sätt känns det inte som jag lämnar någon. :)
Imorgon väntas  middag med vänner och på fredag ska jag spendera dagen med bästis! Och jag måste fortsätta packa, handla, gå till banken aaaaaaah!! Har massa listor så jag ska minnas allt jag måste göra, annars blir det kaos i huvudet haha
 

jul & nyår


 
Julen firade jag och min familj i Ludvika hos mormor och morfar med engelsk/australiensk julmat. Och juldagen firades med alla fina vänner. Så sjukt längesen man såg alla! (snodde ett par bilder jag blev taggad i på facebook)
Nyår firade jag först med familjen och Viktor. Sen blev det en snabb titt på en överraskningsfest och sedan bar det av mot en fantastisk fest med gamla soltorgare! Vi skålade in tolvslaget med nedräkning, champagneduschar, raketer och en massa pussar och kramar, precis som det ska vara!
 
Hur som helst, idag är det 3e januari och det är 9 dagar tills jag lämnar Sverige. 9 ynka dagar. 
Ja har plockat fram resväskan och börjat packa, men det är så sjukt svårt att packa ner kläder för minst 6 månader. Har egentligen ingen aning hur folk klär sig där eller hur vädret kommer bli. Och att jag bara får packa 23 kg är galet. Vanligtvis när man flyger utomlands typ en vecka är det ju 20 kg man får ta med sig, och det fyller jag utan problem. Så en veckas kläder under ett halvår kommer bli spännande haha
Fick även hem min lilla äventyrskamera igår som jag ska visa senare!
 
 

RSS 2.0