Manly

 
Vet inte varför det blev ett inlägg endast med en bild på mig och Viktor förr. Ber om ursäkt för det haha
 
Dagen började med att jag mötte upp Annie för att luncha med några andra au pairer som var i Sydney på besök. Vi åkte till China town och hittade ett ställe med nudlar. Tyvärr var vi inte så imponerade på maten där, men man kan väl inte alltid hitta bra rätter.
Sen efter det drog jag och Annie till Manly. Vi tog färjan dit och hem, och på hemvägen prickade vi solnedgången och fick fantastiska bilder! Känns så kul att äntligen ha en kompis som kan ta biler på en så ni slipper se en massa bilder på omgivningar
 
Väl där gick vi till en bar och tog en varsin drink (passion mohito är en självklar favorit här). Men det började regna så det blev inget strandhäng utan vi fortsatte våran trevliga stund i baren med några fler öl och drinkar. Har lite bilder att slänga upp därifrån sen.
 
Imorgon är det måndag igen och mer jobb, men det hindrar mig inte från att ha ett leende på läpparna. För på onsdag kommer Viktor!!!!!!! Och på lördag är det äntligen dags för future music festival!! Vilken supervecka, som jag längtat!
 
 

fifty shades of Grey

 
Alla är i huset är på jobb, skola osv och då passar jag på att njuta av lite tystnad. Städerskan är dock här men hon städade mitt rum först så nu ligger jag här i min säng. Idag blir det nog en slappisdag. Valigtvis försöker jag hitta på grejer om dagarna men inte idag. Vila är ju också viktigt. Speciellt när man har 4 duracellkaniner att passa sen :)
Kom hem runt 11 på kvällen igår för jag och Annie var och kikade på 50 shades of grey. Det är ingen film jag rekommenderar om man inte har läst boken. Dom hoppade väldigt mycket och man fick inte reda på mycket vad som hände. Men jag är inget större fan av boken heller så mina förväntningar var inte höga haha
 
Det var iallafall en rolig upplevelse att gå på bio här. Vi åkte till Bondi junction och på högsta våningen i den gigantiska Westfieldgallerian låg en stor biograf. Dom har vanlig bio, Vmax (bättre ljud/bild och skönare stolar) och gold class (få platser, jättebra stolar och man kan beställa in mat). Vi tog vanlig bio men jag klagar verkligen inte på den! Supersköna stolar jämfört med hemma och mycket benutrymme! Fanns hur mycket mat och snacks som helst man kunde köpa med sin in i salen. Hamburgare, glass, korv etc. Hemma är det ju bara dricka, godis och popcorn som gäller, så det var riktigt kul, speciellt om man älskar mat som mig!
Annie berättade även att dom har en sån där bio med sängar i stan som hon var på en gång, så den ska hon ta mig till nån gång. Älskar verkligen att jag bor i en storstad och har tillgång till ALLT man kan tänka sig!

valentines day

 
Idag eller egentligen igår var det valetines day. Dagen började bra med att det knackade på dörren här och där stod den en man med en stor blombukett till mig. Och den var från Viktor. En vacker bukett och en fin dikt fick jag. Världens lyckligaste tjej! Så kom ihåg att avstånd mellan personer inte spelar någon roll, bara man vill går det! Rosorna ska jag definitivt torka och hänga upp här!

Sedan under dagen åkte jag in till stan för lite shopping. Hittade lite smått och gott.
Alla hjärtans dag är jättestort här. Överallt sålde dom rosor och vissa gav ut dom gratis. Choklad fick man också av några och det fanns många små trubadurer som spelade kärlekslåtar.
Mot kvällen träffade jag Annie och vi drog lite spontant till baren vid operahuset. Den utomhus. Det var fantastiskt att se harbour bridge upplyst i mörker! Vi gick också till The Argyle, en klubb som inte ligger långt därifrån, men vi var så trötta så vi tog en drink och sedan tog vi varsin taxi hem.
Imorgon vi till Manly och kolla in lite surfing. Och på onsdag har vi eventuellt också planer. Så skönt att ha saker att se fram emot! 

Idag har jag varit i Australien i en månad, och jag måste bara säga att jag blir mer och mer kär i Sydney. Det är en fantastiskt vacker stad med allt man kan tänka sig! 

music n good vibes

 
Alltså kolla in detta! Hur sjukt?!
Äntligen ska jag gå på denna festvial! Har velat gå på den innan jag bestämde mig för att åka till Australien. Och det var nu ett tag sen. Den första festivalen hålls i Sydney 28 februari, gåavstånd från mig, vilket är helt perfekt. Sedan fortsätter den runt i lite andra städer.
Iallafall, mest peppad är jag nog på Knife Party (gamla Pendulum) för dom har jag velat bocka av länge. Avicii och Nero är redan avbockade men fortfarande ett måste igen! Tror dock inte Nero slår sin spelning dom gjorde på P&L, den var episk. Martin Garrix kommer bli bra ös det med. Och Darude med låten Sandstorm kommer bli sååå roligt!
Drake kommer jag inte se. Fast det är nog inget som förvånar er haha 
Bra musik och skön stämning helt enkelt. I'm so exited!!

monday

Hej och hå, jag lever! Har mest bara varit jobb om dagarna så har inte riktigt haft nåt intressant att skriva om.
Idag är det måndag, ny vecka och nya tag. Helgen var riktigt bra också. Åkte in till city på lärdagen och kollade på operahuset och shoppade ett par snygga klackar som jag suktat efter länge. Är ju vinter hemma så det var ingen idé att köpa dom där. Är dock osäker på storleken. Mina fötter har svällt en aning i värmen och att gå upp till 39 känns lite overkill när jag har 37/38 hemma. Tror jag håller mig till 38 så jag kan ha dom hemma sen haha
I söndags träffade jag en ny kompis, Annie, som också är här som aupair. Hon kommer från England och hon kom en vecka innan mig så vi är här under samma period. Vi köpte biljetter till Future music festival (som är redan 28e februari) och har lite annat planerat också som t.ex surf camp, superkul! Vi båda gillar att festa och vill göra så mycket som möjligt medan vi är här. Så gårdagen spenderades alltså med henne och jag tog med henne till Bondi beach eftersom hon inte varit där än. Vi solade, käkade supergod mat + tog en drink på Bucket list, och vandrade upp till ett fantastiskt utkiksställe och satte oss där (har bild på det i ett tidigare inlägg). Det är skönt på stranden men vi båda var ovana med värmen så det blåste skönare där uppe. 32 grader i skuggan blir rätt varmt på en strand! Men vi klagade inte ;) 

Bondi Beach


Igår spenderade jag eftermiddagen på Bondi beach. Fantastisk strand. Perfekt att åka dit och bara koppla av.
Just igår var det också extra stora vågor. Superhäftigt att se! Lyckades tyvärr inte fånga några på bild, men det kommer säkert fler chanser :)

RSS 2.0