Blue Mountains

 
Vi började våran lilla semester i Blue Mountains som ligger ungefär 2h från Sydney centrum. Där spenderade vi tre nätter och första dagen vandrade vi runt. Helt fantastisk natur! Om ni nån gång kommer till Sydney rekommenderar jag verkligen att åka dit. Tåget är superbilligt och många åker dit under dagen bara för att koppla av och vandra lite, helt klart värt!
Bjussar på 10 pics därifrån. Fortsätter skriva om resan i senare inlägg, tänkte det blir bäst så att ta en grej i taget :)

Den här veckan har gått supersnabbt! Dagarna bara rusar när jag har 4-5h ledigt mitt på dagen, ska inte klaga haha! Har dock suttit barnvakt (jobbat över) rätt mycket och ska jobba extra imorgon kväll och därför får jag sluta redan 4 idag. Ska träffa Annie och se vad vi hittar på, blir nog en toppenkväll!

Sen den 2a april börjar min påskledighet fram till 13e och jag och en annan svensk tjej har lite planer. Får hoppas det blir som vi tänkt bara, för isåfall blir det en till resa en bit bort!! So exited

livin' the life

 
Längtar efter soliga dagar och strandhäng. Dom senaste dagarna har det varit väldigt kyligt här. Typ 22 grader. Det är kallt för att vara här faktiskt haha! Men idag blev det 30 och en del åska nu på eftermiddagen för värmen kommer tillbaks. Och Viktor kommer också tillbaks till Sydney på fredag efter sin lilla resa till Nya Zeeland. Yey! Vi har bokat en lägenhet på ett hotell i Manly för helgen innan han åker hem till Sverige. DÅ blir det strandhäng och good times.

Annars då? Dagarna rullar på utan besvär och jag känner att jag börjar komma in i familjen väldigt bra nu. Idag var jag, flickorna och deras farmor och farfar i Darling Harbour för att gå på Chinese Garden of Friendship. Väldigt fint och harmoniskt ställe mitt i smeten av stan. Dom har kinesiska kläder man får prova som kungligheter bar förr i tiden så vi gjorde det också! Så kul! Man såg skyskraporna runt om kring trädgården, men det gjorde inget. Rekommenderar starkt att besöka den om man är i närheten.
 
I lördags följde jag med och lämnade Chiara (förra au pairen) på flygplatsen och höll henne sällskap innan hennes flyg till Tyskland gick hem. Efter det åkte jag in till centrum och träffade Annie. Där tog vi ett par drinkar i Darling Harbour för dom har fantastiska restauranger med happy hour, sounds great huh?? Träffade henne även på söndagen för att hänga lite i stan igen. Det är så skönt att bara gå runt där och snacka eller sätta sig vid vattnet. Det är en sån vacker stad. Jag älskar verkligen Sydney!
Men jag fick tyvärr en mindre bra nyhet av henne idag. Hon ska lämna Australien i slutet av April. Så fruktansvärt tråkigt men jag förstår henne. Livet som au pair är inte en dans på rosor om ni nu trodde det. Vi ska iallafall spendera sista helgen i Mars tillsammans för att säga hejdå (hon lämnar Sydney då) och så får vi hålla tummarna att jag kanske åker till England någongång i framtiden!

Jag hoppas ni alla har det fantastiskt bra där hemma! Har sett att snön är borta och att våren äntligen kommit. Saknar känslan av att äntligen få ta på sig solbrillorna och skinnjackan efter en lång vinter. Här börjar det bli åt hösten så snart åker en tunn jacka på istället :) 

I'm alive!!

 
Hej och hå, jag lever! 
Den senaste tiden har varit crazy. SÅ mycket har hänt men nu börjar saker och ting äntligen lugna ner sig och snart är jag inne i nya rutiner.
 
So.. what's new? Skriver i korta drag vad som hänt.
Viktor anlände till Sydney och ett par dagar innan det bestämde jag och min familj för att gå skilda vägar.
Jag, Viktor och Annie gick på future music festival tillsammans på lördagen och måndagen därpå lämnade jag min familj. Under allt detta hade jag en ny familj på g som jag träffade ett par gånger.
Efter att jag lämnade min familj hade jag en vecka off då jag och Viktor reste runt i NSW. Och nu sitter jag här hos min nya familj, denna gång en bit längre från centrum men i fantastisk natur! Och yes, det blev den familjen jag redan snackat med. 
 
Så ni är väl sugna på att höra om min lilla semester och den nya familjen. Tänkte skriva lite om familjen och så. Resan tar jag i ett annat inlägg för jag har massa bilder och visa!!
 
Som sagt kände jag att min första familj inte riktigt fungerade för mig. Det är helt omöjligt att veta om man klickar eller inte över en inervju på skype och några papper med info om varandra. Samma dag som vi bestämde oss för att skiljas så fick jag en förfrågan av en ny familj. Den kändes perfekt och vi pratade i telefon. Eftersom dom bor i Sydney tog jag och mamman tillfället att ha en intervju lite laid back på ett cafe och det gick superbra. Det enda problemet var att jag inte har kört här än (behövde inte göra det i förra familjen) och att det är vänstertrafik!!! Så vi bestämde oss för att träffas igen för att låta mig göra ett litet test och se om jag kunde köra en SUV-liknande bil i vänstertrafik. Panik var min första tanke, men jag har saknat att kära bil sååå mycket och friheten av att kunna åka vart man vill och när man vill. Så jag blev faktiskt sjukt taggad och jag njöt när jag satte mig i bilen och började köra. Gled lite åt nåt håll nån gång men jag kommer vänja mig hur bilen ska hållas. Så jag klarade det! Under samma träff fick jag träffa pappan och se huset. Det är ett stort hus och alla får sin plats! Här har jag en egen undervåning för mig själv. Litet vardagsrum, sovrum och toalett med dusch. Perfekt för mig som är rätt självständig och behöver eget space. Jag kände att jag klickade snabbt med föräldrarna och vi kände alla för att satsa på det. 
Och denna gång tar jag hand om två tvillingtjejer på 7,5 år och familjen flyttade hit från England 2013. 
Nu är jag här och Chiara (deras nuvarande au pair) åker hem på lördag. Japp, vi är två au pairer på två barn den här veckan!! Superlyxigt!! Vi har superroligt tillsammans och hon lär mig allt jag behöver veta. 
Så nu vet ni lite bättre hur det ligger till och jag ber om ursäkt om jag skrivit konstigt eller så, men jag vill bara ni ska veta hur det ligger till! Puss och kram på er där hemma!

RSS 2.0