MELBOURNE

 
Sitter just nu i en buss på väg ut till Great ocean road. Jag har som sagt 13 dagar ledigt nu i påsk så jag och Viktoria (som också är au pair i Sydney) bestämde oss för att åka till Melbourne en vecka. Staden blir ju väldigt kall och vintern börjar närma sig så nu är sista chansen kände vi och många andra turister.
Staden är helt fantastisk! Mycket konst, design och andra roliga saker att titta på blandat med mycket kultur och gamla byggnader. Det är mycket liv och rörelse i staden vilket är toppen om man kommer som turist. Och det är någon komedifestival i stan för tillfället så det är små gratis shower runt i stan och supermånga musikanter längs gatorna. Jag rekommenderar verkligen att åka hit om ni får chansen!
 
Vädret i Melbourne är precis som det sägs vara. Man kan få fyra årstider på en dag. Hur man än klär sig på morgonen kommer det inte vara lämpligt under dagen och väderprognosen stämmer aldrig. Vi har haft supervarmt, iskallt, regn, kraftiga vindar och idag ligger en tjock dimma över allt. Det känns väldigt europeiskt här med hur staden ser ut och för det just nu kyliga vädret. Luften är också mycket friskare här än i Sydney. Melbourne sägs ju vara australiens europa!
 
Så vad har vi gjort? Allt möjligt! Dagen vi kom hit gick vi en gratis tour runt staden i några timmar och det var riktigt givande! Om ni kommer till Sydney eller Melbs, ta en sån gratis tour. Ni kommer känna igen er i framtiden och lära er en hel del häftiga grejer om städerna. Efter touren kände vi oss som experter på staden och att utforska själv kändes inte längre så svårt, vi kände ju igen ställena! Viktoria har även nån slags lista på top 10 med saker att göra i staden så den håller vi på att pricka av för fullt. 
 
Och vart befinner vi oss på bilden? Hosier Lane! Det är en bakgata mitt i city där man får måla graffiti lagligt. Dom har en del bakgator där det är avkriminaliserat att måla och en del väggar där man lär ha intyg att få måla. Riktigt häftigt! Här anses det vara konst och det håller jag med om. 
 
Nu får vi se om Great ocean road är så bra som jag hört det är! Vi ska åka längs klippor, titta på koalor, ha en bbq, gå på stränder och kolla på lite andra sevärdheter. Det blir nog super!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0